Stel dat een van je ouders komt te overlijden. Dan zit je behalve met enorm veel verdriet vaak ook met een huis dat leeg gehaald moet worden. Vaak moet dat nog snel ook, iets waar jij als nabestaande je hoofd vaak beslist niet naar hebt staan. Huur daarom een professional in die de woningontruiming voor je kan verzorgen. Dan weet je dat het huis veegschoon achtergelaten wordt.

Waar haal je zelf de tijd en de mentale kracht vandaan?

Het is vaak echt een groot probleem voor nabestaanden. Waar halen zij de tijd en de kracht en energie vandaan om de woning van hun ouders te ontruimen. Sterker nog; emotioneel kunnen zij dit vaak helemaal niet aan. Maak daarom een afspraak met een specialist in woningontruiming die dit voor je kan doen. Nadat je eerst wel alle papieren en andere waardevolle spullen uit de woning hebt gehaald, bespreek je met de professional in woningontruiming de details over het leeghalen van het huis.

Woningontruimen

Ook bij een verhuizing naar een zorgcentrum

Bij woningontruiming, ook vaak aan de orde als er richting het zorgcentrum verhuisd wordt, wordt vaak getracht een herbestemming te vinden voor de spullen. Dit kan bijvoorbeeld een Kringloop winkel zijn of een goed doel. Andere spullen worden naar het afvalstation gebracht. Mochten de specialisten in woningontruiming op waardevolle spullen stuiten, dan bestaat de optie dat zij die namens jou gaan verkopen. Ook de expert in woningontruiming kan de spullen opkopen iets dat dan verrekend wordt met de prijs die jij moet betalen voor het ontruimen van de woning. Het is als familie zaak voor de juiste woningontruimer te kiezen. Probeer je ondanks je emoties niet met een kluitje in het riet te laten sturen. Soms hebben de spullen van je ouders veel waarde. Die hoef je echt niet zomaar weg te geven.

Niet iedereen handelt even eerlijk en oprecht

Er gaat nogal eens wat mis rondom een woningontruiming, een branche waar niet iedereen even eerlijk handelt. Daarom is het verstandig om altijd eerst kennis te maken met de woningontruimer met wie je in zee gaat en afspraken zwart op wit te zetten. Vraag desnoods een goede bekende dit voor je te doen. Er zijn namelijk bedrijven actief die misbruik van de situatie maken en je waardevolle spullen op slinkse wijze afhandig te maken. In een emotioneel roerige periode ben jij immers niet altijd in staat de juiste beslissingen te nemen.