Uitvaartwensen app

 

Als er een geliefde sterft dan valt je wereld in elkaar. Het laatste wat je wilt doen op zo’n moment is je bezig houden met het regelen van allerlei zaken. Toch moet het gebeuren. Gelukkig is er nu een nieuwe uitvaartwensen app die al deze dingen voor jou een beetje makkelijker maakt: de app Stervensdruk. Met deze uitvaartwensen app kunnen je geliefden zelf aangeven hoe zij willen dat hun begrafenis verloopt en ook jij kan aan je geliefden laten weten wat je wensen zijn, moest er jou iets overkomen. Het is niet leuk om aan te denken, maar het kan jou en je geliefden heel wat ellende besparen. En daarom is het geen slecht idee om meer te weten te komen over deze app.

 

Hoe werkt de app Stervensdruk?

Deze uitvaartwensen app legt al jouw uitvaartwensen vast met de bedoeling dat je geliefden dan te weten komen hoe ze het best jouw begrafenis kunnen regelen. Dat bespaart hun heel wat zorgen. Op deze app kan je bijvoorbeeld vastleggen of je begraven of gecremeerd wilt worden. Je kan ook vastleggen wat je wilt dat er met je as gebeurt, in welke kleding je opgebaard wilt worden, welk rouwvervoer je verkiest, welke bloemen je het liefst hebt, welke muziek je het liefst hoort en welke foto’s er gebruikt moeten worden. Je kunt je uitvaartwensen aanpassen wanneer je wilt, dat is handig, want meestal veranderen uitvaartwensen naarmate je ouder wordt.

 

Hoe weet je dat je familie deze wensen te zien krijgt?

Deze app klinkt wel erg handig, maar hoe ben je er nu zeker van dat je geliefden je voorkeuren te zien krijgen? Deze staan wel opgeslagen op de gsm, maar soms is het niet mogelijk om in de telefoon van een overleden persoon te kunnen. De app heeft ook hiermee rekening gehouden, want je kan er namelijk voor kiezen om een contactpersoon aan te wijzen. Deze persoon krijgt dan ten alle tijden toegang tot de app en kan zo je wensen opvolgen. Wil je er zeker van zijn dat jouw wensen opgevolgd worden? Dan kan je deze app ook delen met een notaris.

 

Waarom is het belangrijk om je uitvaartwensen vast te leggen?

Een overlijden is nooit makkelijk, wanneer je hoort dat een geliefde van je overleden is dan kan je aan niets anders denken dan verdriet en dat is normaal. Dat maakt het wel moeilijker om bepaalde dingen te regelen. Dankzij deze app hoeven jouw geliefden zich daar geen zorgen meer over te maken.